Personal 02 Iul 2006 11:58 am

Un statut

“Potrivit Codului Familiei, in Romania statul ocroteste casatoria si familia, apara interesele mamei si copilului si recunoaste casatoria incheiata in fata ofiterului de stare civila . Legislatia din Romania NU recunoaste concubinajul ca forma de convietuire , neexistand un semn de egalitate intre concubinaj si casatoria incheiata legal.”
DAR..
“Copiii nascuti in timpul concubinajului sunt egali in drepturi cu copiii nascuti in timpul casatoriei. In aceasta privinta, legea prevede asimilarea copilului din afara casatoriei cu cel din casatorie (art. 48/pct. 3 din Constitutie si art. 63 din Codul familiei). Copilul din afara casatoriei a carei filiatie a fost stabilita prin recunoastere sau prin hotarare judecatoreasca are aceeasi situatie legala ca si copilul din casatorie, bucurandu-se de aceeasi drepturi legale ca un copil din casatorie”.
Si atunci stau si ma intreb ce rost mai are casatoria, nu e decat o hartie care da un statut social.
Am locuit cu sotul meu inainte de casatorie in concubinaj 3 ani.
Am decis sa legalizez relatia din motive financiare , nu am simtit nici unul vreo schimbare in relatia noastra dupa casatorie. Cu timpul am realizat ca stai o viata in casa cu un om si nu il cunosti, nu sti ce este in sufletul lui, la inceput se poate preface ca sa te cucereasca si cand deja devi dependenta de el este prea tarziu.
Ca o reduta deja cucerita nu mai prezentam interes.
  Femei din mandria de a dovedi valoarea noastra luam spre indeplinire toate responsabilitatiile familiei, copiii, crestera lor si educatia, devenind doar niste slugi performante si obiecte sexuale.
Ei se multumesc cu faptul ca aduc leafa, deci muncesc ptr familie si implicit sunt dominatori in cuplu.
La 34 de ani dupa 10 ani de casnicie, ma intreb cate femei mai aud de la soti cuvantul “ Te iubesc” sau pe cate le saruta sotul fara un interes sexual. Psihologii spun ca am varsta critica cand descoperim ca inca suntem vi, si ca vrem mai mult de la viata.
Asa o fi dar si barbatii simt la fel nu numai femeile, multi viseaza o amanta sau deja o au, o evadare din spatial familiei, stau cat mai mult la servici si se intorc cu scarba acasa.
Familia insa nu vor sa o piarda, din comoditate sau pentru ca au copii.
Am intrebat un barbat daca ar divorta dupa 15 ani de casnicie stiind ca este nefericit, intrebarea era retorica.Trebuie sa fie egoist sa divortezi cand exista copii, dar te gandesti ca si tu esti om si meriti fericire. Normal ca nu ar face-o, in casa lui a investit o viata, bani, amintiri si suflet. Indiferent daca esti barbat sau femeie dupa 35 de ani si un divort e greu sa o iei de la 0, sa iti faci o noua familie.
Obligatiile vor ramane, poate o pensie alimentara , sustinerea cheltuielilor fostei case, si vizitarea copiilor care implica timp si bani. Sa iti inchiriezi o casa, sa alergi iar dupa un partener care cand aude ca ai copii fuge mancand pamantul, plus blamarea de catre lume ca nu ai fost capabil sa ai o familie.
Multi raman impreuna, devin doi straini, dorm in camere separate, copiii fiind singurul lucru ce ii leaga si faptul ca figureaza la intretinere.
Si ptr ei mai e si vb aia, ca e bine la hotel, cand sti ca ea face tot, si daca esti tare in gura si o domini psihic, nu ai reclamatii.
Cu cresterea copiilor si dupa multi ani de casnicie devi inutila, nu ai cu ce sa iti umpli timpul si realizezi ca nu ai tandrete, romantism sau iubire. El e obosit, pe ea o doare ceva sau nu are chef, dragostea moare lasand un sex pe fuga, bucurosi de un orgasm mimat sau real.
Nu mai cred in casatorie, raman la idea mea, sa fie pe 5 ani, merge k, nu pa.
Doar cei cu bani isi permit luxul sa divorteze, avand de toate devi egoist, nu te gandesti ca si copiii au sentimente si ca sunt afectati. Am crescut fara tata, eram privita ca pe o paria, nu eram chemata la onomastici, nu ma jucam cu cei de familie “buna”. Inspiram mila si desconsiderare.
Dar mai sunt si femei batute si nefericite care nu mai suport, sau oameni indragostiti care calca tot ce au in picioare si pleaca sa isi gaseasca fericirea.
Share and Enjoy:

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X