Personal 23 Sep 2006 11:14 am

MAMA

Nu e de George Cosbuc…
Este vorba de sansa de a da viata unui suflet si dreptul fiecarei femei de a fi mama.
Am inceput sa ma gandesc la asta in urma unei discutii cu un tip deosebit care isi doreste enorm sa fie tata, dar sotia lui nu simte acelasi lucru.
Este in legea firii, dar uneori o facem si din conjuctura, ca sa legam un barbat care nu ne doreste pe noi, devenind mame obligat in cele mai multe cazuri devin si soti.
Ei isi asuma fortat paternitatea, devin tati de duminica sau isi iau rolul in serios.
Un copil te completeaza, iti defineste personalitatea si te face sa descoperi lucruri noi despre tine in fiecare zi. Se schimba scara de valori in viata ta, sotul cade pe locul doi, timpul tau liber nu mai exista, iti schimbi felul de gandire complet.
Inainte eram plictisita cand auzeam mame vorbind despre copii lor, nu le intelegeam cum pot fi fericite din evenimente banale ptr mine.
Acum inteleg, fericirea ca a ragit dupa ce a mancat, ca nu stranuta, ca nu tuseste si ca e totul ok.
Ca mama devi mai responsabila,  o fiinta are permanenta nevoie de tine, pierzi unele visuri personale, nu mai esti foarte entuziasmata de sex, incerci sa asiguri confortul material si emotional sufletului nou venit.
Legat de tipul meu, sotia lui nu doreste sa fie mama poate din egoism, sa nu isi strice silueta, pozitia sociala si cariera, ora de culcare devreme si timpul liber la discretie.
Cand nu ai bani sau casa iti este foarte greu sa cresti un copil, eu m-am hotarat tarziu sa fac; m-am gandit ce ii ofer, unde o sa doarma, daca sunt pregatita , o sa ma descurc oare?
Nici acum nu ma simt pregatita, apar noi provocari mereu, nu am calmul necesar, rabdarea de a vorbi cu ea ore in sir. Poate si din cauza ca alte activitati domestice imi rapesc foarte mult timp si nu sunt ajutata de nimeni.
Amicul meu ma intreba ce sa faca, a gasit o femeie minunata pe care o iubeste si care doreste sa fie mama copiiilor lui, si el are dreptul de a fi tata si sa fie fericit.
Mai ales cand sunt convinsa ca ar fi un tata minunat, are o situatie financiara foarte buna, casa lui si o mama care abia asteapta sa devina bunica.
Sfatul meu, desi poate am gresit a fost sa divorteze , sa nu faca comparatie intre cele doua femei, sa se gandeasca doar la fericirea lui, sa nu mai fie amagit caci candva ea ii va face un copil si sa nu mai cedeze santajului ei emotional  si depresilor permanente.
Raspunsul lui:
D….Sa-ti rasplateasca ingerii sufletul si sa ti-l imbrace in lumina
D…Ma bucur ca existi altfel ai fi trebuit inventata

 

 
Share and Enjoy:

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X