Personal 20 Noi 2006 07:19 am

TRAIM

Aseara am ramas fara tigari, fiind ora 19 am decis sa plec sa imi cumpar.
Locuiesc la Piata Domenii, cartier plin de vile ce rasar ca ciuperciile, intre ele cate o casuta modesta strivita parca de maretia vilelor din vecini semn ca acolo locuieste un cuplu de batranei, resemnati de faptul ca nu isi mai pot renova casa si ca nu isi permit din pensia mizerabila decat sa supravietuiasca.
Strada fiind lunga incep sa admir interioarele caselor, imi plac bucatariile vilelor, hotele care lucesc, prezenta bara din inox pe care atarna ustensilele ptr gatit.
Ca un neam prost ce sunt privesc si in casele mai umile, rufe intinse la uscat, mere insirate intre geamuri, fumul greu care iese pe cos, lemne amestecate cu gunoaie.
Ajung la piata, in apropiere de trecerea de pietoni pe treptele unei vile statea o doamna.
O privesc, vopsita la par, destul de bine imbracata, avea poseta, deci nu era o boschetara. Oare de ce statea acolo, ma gandesc sa o ajut, poate se simte rau, sa ii chem o salvare.
Ma apropii de ea, ma gandesc cum sa o abordez, e o chestie destul de delicata, nu era pustoaica, avea cred peste 45, statea lipita de peretele din spatele ei, sigur se simtea rau.
Fiind aproape intuneric si distanta relativ mare nu am intuit bine motivul.
Acum la cativa metrii de ea, am vazut-o bine, intradevar nu era boschetara, un inel din aur ii lucea pe deget, motivul sederii ei acolo m-a socat si totodata m-a durut.
Era moarta de beata, urinase, abia de la 1 metru am vazut balta de sub ea, intr-o punga aproape avea cuti goale de bere.
Am realizat ca efortul meu de o ajuta ar fi fost zadarnic, cu sila in gand am trecut mai departe, nu cunosc motivele ei pentru care bea, nu judec pe nimeni, si eu as putea fi in locul ei dar as face-o acasa unde nu ma vede nimeni.
Cand m-am intors plecase,probabil aburii alcoolului iesisera din ea, sau doar Dumnezeu ii luminase pasii.
Un card de ciori m-au trezit la realitate, mi-am aprins o tigare si am iutit pasul.
 

Share and Enjoy:

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X