Personal 10 Feb 2007 08:41 pm

TOT II IUBIM

Azi am avut o discutie cu cineva..era vorba despre alcool, atunci mi-am amintit de perioada cand mergeam cu fata la spitalul Ghe Marinescu.
Acolo in curte era ALCOOLICII ANONIMI.
Treceam pe langa cladirea aceea, era cald afara si multi erau in curte pe banci, ma uitam la fetele lor, toti erau tristi, atunci ma intrebam daca din proprie vointa se afla acolo, daca au realizat ca au o problema si daca sistemul nostru sanitar de kkt chiar face ceva ptr ei.
Societatea in nici un caz, ii blamam, ii ocolim pe strada, dar niciodata nu ne punem in locul lor. Ce motive au de au gasit refugiul in alcool, poate o fac de mult, au avut drept exemplu un membru al familiei, o casnicie nefericita,un necaz peste care nu a putut trece, boala, depresia sau n motive.
Nu le caut o scuza, doar incerc sa ii inteleg,
Un barbat daca o face e ceva normal, este semn de masculinitate, unii nu sunt violenti, se distreaza, se binedispun si se culca, altii scot fiara si omul pe care nu am vrea niciodata sa il cunoastem, de aici pana la violenta in familie este doar un pas.
Pentru o femeie este trist daca o face, se considera semn de slabiciune, parca nu ar bea la fel..poate nu in aceiasi cantitate sau la fel de multe grade.
Incepe incet, gradatia poftei, o vedem, pare mai relaxata, mai vesela, poate si cu mai mult chef de sex, nu ii numaram paharele la inceput, zilele trec, sticlele se inmultesc si ele.
De unde stiu?
Sora mea este casatorita cu un om care consuma ca suna mai frumos, bun consumator de altfel, o deranja la inceput, acum consuma impreuna.
Ce pierd?
Respectul nostru, al copiiilor lor care le este scarba cand incep sa se certe, ma uit la ea, nu este urata, dar bautura o transfigureaza, o simti ca miroase, ca nu mai  are nimic feminin sau demnitate..
Ma doare, i-am zis-o, nu recunoaste ca are o problema, ca multi de altfel,si viata merge inainte, in cazul lor doar copiii sufera, si propriul lor organism, in alte cazuri o sotie isi asteapta sotul cu frica, un sot care viseaza sa fie fericit saruta doar o cutie de bere..
Nimeni nu este perfect..nici eu ..deci nu judec, o viata avem.
Share and Enjoy:

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X