Personal 16 Feb 2007 10:55 pm

GANDURI AIUREA

Sunt curioasa cati se mai casatoresc din generatia tanara din dragoste, fara nici un interes material.
Sa o iei de la lingura, sa reusesti sa iti cumperi o casa fara ajutorul parintiilor, doar dintr-un job sa zicem mediu din Romania.
Concubinajul chiar devine un statut social, copii au si ei drepturi ca dintr-o casnicie legala, pana si parintii se resemneaza si mai spera caci  candva copilul lor o sa aiba o familie si nu o sa ii mai faca de "ras".
De obicei mamele sunt mai disperate, isi doresc nepoti , un ginere sau o nora cu care sa se laude la cunostinte, "ca si copilul lor" dar in realitate doar un motiv de certuri si reprosuri.
Motivul este ca nimic nu e prea bun pentru odrasla noastra, speram ca se vor realiza candva si o sa aprecieze toate stradaniile noastre de a-l face om.
Studiile ajuta in viata dar educatia il defineste, cei sapte ani de acasa care modeleaza caracterul, il invata sa respecte valorile, oamenii apropiati, bunurile altora
Tot mai multi prieteni din prietenii mei divorteaza , cei mai multi cu peste 10 ani de casnicie, dupa multe realizari impreuna, vise  si amintiri placute sau mai putin placute.
Nu se mai inteleg, nu mai comunica fiecare incearca sa faca casnicia sa merga dar in ciuda eforturilor lor totul este in zadar.
Copiii stau si privesc cum ei se cearta zilnic, dorm in camere separate, nu mai mananca impreuna, weekendurile fiind doar un nou prilej de scandal.
Au luat decizia asta spre binele lor, au sters tot ce a fost parca cu buretele, au uitat ce i-a atras la inceput la celalalt partener, nu mai au rabdare sa ofere noi sanse casniciei.
Intr-un fel ii apreciez, curajul lor, puterea de a incepe o noua viata cu mai multe responsabilitati, intr-o casa noua poate, langa un alt om.
Datorita copiilor parca niciodata nu o sa te simti divortat, mereu o sa existe un motiv care sa il aduca in fosta casa, nevoia de a mai trece o cearta doar ca sa ii simta vocea si a se simti iar parte din familie.
Este ca senzatia cand ti-se taie o mana si parca tot o mai simti o perioada.
Motivele divortului, ca el nu face mai nimic si ea face tot, ca el a devenit un nesimtit, dar mereu cam totul incepe de la lipsa sexului in cuplu.
Intodeauna unul o sa aiba un apetit mai mare, altul o sa fie mai obosit, plictisit fara chef de nimic.
Te simti ca cu calator in propria-ti viata, te sui, mergi cateva statii bune, mai privesti si pe geam ca iti clatesti ochii, daca ai noroc nu te prinde nasul, sa te dea jos prea devreme dar pana la urma cobori, ferict poate sau doar multumit de o calatorie placuta.
 
Share and Enjoy:

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X