Personal 30 Iun 2007 03:44 pm

VIATA CA O RECLAMA

"Cum privesti tu batranetea" O reclama la un sistem de pensii privat mi-a atras atentia, am inceput sa ma  gandesc…nu la o pensie suplimentara ci la varsta a treia perioada de care cei mai multi nu scapa.
Ne nastem si murim singuri..ne crestem copiii care isi urmeaza viata lor si ajungem tot singuri, poate alaturi de o persoana candva draga care iti devine in timp doar vecin de suferinta.
Ii ignoram pe strada pe batrani, uneori ii ocolim ca pe bolnavii incurabili de teama ca ne vedem in ei pe noi insine.
Nu ii iubesc nici eu, devin rai din lipsuri si greutati care ii doboara, ii inteleg, la orice varsta viata a devenit o lupta de supravietuire.
Sunt slabi, fiecare are povestea lui, am asculta-o daca ar fi timp dar stiu ca neputinta de a-i ajuta ne impiedica, nu e mandrie sau ignoranta pentru ca si ei sunt ai nostri.
Lipsa iubirii. pierdera respectului de sine, sufletul imbatraneste si el, bucuria de a avea o reteta compensata, frica ca maine poti dormi pe strada, toate sunt lucruri care te distrug, incet dar sigur.
As fi ipocrita daca as spune ca nu mi-e frica de batranete, nu de neputinta, ci de viata care va urma, daca o sa ajung candva sa fiu bunica, daca o sa aiba cine sa imi faca un ceai, cam multi daca.
Ma intreb cum e mai bine sa fi o jigodie toata viata cu copiii tai sau sa le oferi tot, sa simti ca sunt fericiti chiar daca asta inseamna sacrificii .
Cunosc destule cazuri in care mamele au fost jigodii si copiii le ajuta si si le respecta mai mult decat o fac eu cu mama mea, si mame care au oferit tot si nu primesc macar un telefon de la copii.
O sa incerc doar sa fiu mai buna, cu mine, sa ma iubesc mai mult si cu oamenii care doresc sa aiba loc in sufletul meu.
Viata nu se masoara in filele rupte din calendar, ci prin numarul lucrurilor bune pe care le faci in fiecare zi.
Tinerii sunt sclavii visurilor, batranii servitorii regretelor. (N.Iorga)
(In poza sunt doi oameni minunati care au doi nepoti superminunati, multumesc Flo)

Share and Enjoy:

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X