Personal 29 Iul 2009 06:38 am

PRINT SAU CERSETOR

Ce ne diferentiaza?
Societatea, felul cum ne vad ceilalti, luxul de a avea un loc de munca sau doar ce a mai ramas din sufletul nostru.
Uneori devi cersetor impotriva propiei vointe, pierderea locului de munca, a locuintei, cei dragi iti intorc spatele cand esti deja la pamant te ajuta sa treci pragul  psihologic spre disperare. Zici ca asta nu ti-se intampla tie, maine o sa fie mult mai bine, te redresezi cumva, incerci tot ce e uman posibil sa devii iar OM dar viata de obicei cand iti intoarce un obraz are grija sa il intoarca si pe celalalt, necazurile se dau la set.
Ca femeie tanara poate m-as descurca mai usor daca corpul imi permite, ai zice dar de ce nu te duci la munca, numai daca nu vrei nu muncesti… salariul minim pe economie de 600 RON ar asigura traiul decent pe o saptamana.
Cati patroni nu ofera aceasta suma…pobabil benzina lor pe cateva zile….se uita in ochii angajatului cand stie ca ii da suma asta? Oare doarme bine noaptea?
Este criza..oameni cu studii superioare lucreaza la firme de paza, pazesc un loc de veci in care posibil sa se odihneasca tot un smecher, femei cu copii de mana ofera sex ptr o suma de nimic…sa traim bine.
Un slogan ne diferentiaza de animale, nu capacitatea de a gandii sau a discerne ce vrem sa facem cu propria viata in continuuare, mai mult de 90% suntem constienti cu nu vom iesi la pensie de la actualul loc de munca, ne bucuram ca azi am mancat, ca luna asta am platit intretinerea si ca lux personal ne-am achitat creditul la banca pe luna in curs.
Nu mai visam concedii …privim cu jiind o pereche de adidasi intr-o vitrina de firma cu renume, ne amintim ca si copilul nostru ar dori unii, lasa ca tenisii inca il mai tin, bine ca nu ploua.
 Privesc cu rusine pe strada oameni care intorc capul
in alta directie cand trec pe langa o patiserie , nu isi permit un covrig…poate ca un om cu suflet ar da unul si lor dar sigur nu ii observa nimeni.
Print sau cersetor…ma uit in mine…sunt bogata, zambesc, inca ma simt OM, pot intinde o mana sau o cana cu apa fara sa imi fie rusine de mine, daca gresesc e iertabil, nu astept iertare de la oameni, doar EL o poate face, si stiu ca nu sunt mai rea ca altii.
Print…ce te face special? O masina…o casa…un job bine platit…de cand nu ti-ai mai sunat bunica?…..de cate ori iti ajuti mama cand are nevoie?…….iubim si apreciem valoare unei persoane doar cand o pierdem, priveste la oameni macar un minut pe zi, ochii lor, tristetea din ei, daca nu ai cu ce sa ajuti ofera macar un zambet si vor sti ca cineva i-a vazut si pe ei, ca inca m-ai exista nu au devenit invizibili din cauza conditiei umane mizerabile.
 
Share and Enjoy:

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X